Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piegusek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mak suchy 1 szkl
mąka krupczatka 2 szkl
proszek do pieczenia 3 lyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
margaryna stopiona 1 szkl
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piegusek

Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę, dodać mak, cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie dokładnie ale szybko wymieszać ze stopioną letnią margaryną i wylać ciasto do natłuszczonej i wysypanej mąką formy babkowej.
Piec w 180stC przez ok. 50 minut. Upieczone ciasto lekko przestudzić, wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak