Przepis i sposób przygotowania na: BABKA PIASKOWA Z ORZECHAMI
Pieczemy około 1 godzinę w 180 stopniach.
Patyczkiem sprawdzamy czy ciasto jest suche. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
masło |
25 dag
|
cukier puder |
20 dag
|
cukier wanilinowy |
1 opakowanie
|
jajko |
5 sztuk
|
sok z cytryny |
|
skórka otarta z cytryny |
|
mąka pszenna |
20 dag
|
mąka ziemniaczana |
10 dag
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
orzechy mielone |
10 dag
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: