Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka piaskowa- cytrynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 100 gram
mąka ziemniaczana 100 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło lub margaryna 120 gram
cukier puder 70 gram
jajko 3 szt
mleko 4-5 łyżek
aromat cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: babka piaskowa- cytrynowa

Obie mąki wraz proszkiem do pieczenia przesiewamy. Masło z cukrem ucieramy na puszystą mase. Oddzielamy białka od żółtek, następnie dodajemy po jednym żółtku ciągle mieszając dodajemy aromat, mleko i porcjami mąkę nadal ciągle mieszając.
Ubijamy białka. Łączymy białka z ciastem delikatnie.
Pieczemy 180-190 stopni 40 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.04.2016 20:25
fajna babka
dorotka0000025 06.02.2014 12:46
fajnie wyrosla
iwi 01.02.2014 17:42
Pyszna babka
Marta1986 01.02.2014 17:30
smaczne słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak