babka piaskowa- cytrynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    100 gram
  • mąka ziemniaczana

    100 gram
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masło lub margaryna

    120 gram
  • cukier puder

    70 gram
  • jajko

    3 szt
  • mleko

    4-5 łyżek
  • aromat cytrynowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obie mąki wraz proszkiem do pieczenia przesiewamy. Masło z cukrem ucieramy na puszystą mase. Oddzielamy białka od żółtek, następnie dodajemy po jednym żółtku ciągle mieszając dodajemy aromat, mleko i porcjami mąkę nadal ciągle mieszając.
Ubijamy białka. Łączymy białka z ciastem delikatnie.
Pieczemy 180-190 stopni 40 min

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 21.04.2016 20:25
fajna babka
dorotka0000025 06.02.2014 12:46
fajnie wyrosla
iwi 01.02.2014 17:42
Pyszna babka
Marta1986 01.02.2014 17:30
smaczne słodkości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat