Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka piaskowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g 1
jajko 4
cukier kryształ 1 szklanka
cukier waniliowy 1 sztuka
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
proszek do pieczenia 15 gram

Przepis i sposób przygotowania na: babka piaskowa

jajka ubic z cukrem dodac roztopione i wystudzone maslo.nastepnie dodac maki przesiane z proszkiem i wymieszac.foremke wysmarowac margaryną i posypac bulką tartą.ciasto wylać do foremki.mozna dodac łezki czekoladowe lub zrobic wersje z kakao,nalezy wtedy odlac trochę bialej masy i wymieszac z kakao.piec w tem.190 st.przez okolo godz. do suchego patyczka. po wystudzenieu polac polewą lub posypac cukrem pudrem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 29.08.2013 15:59
bardzo lubie mniam
Krzysztof15 29.08.2013 15:56
super lubie taka
AnielskaSlodycz 29.08.2013 14:38
Prosta i smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak