Przepis i sposób przygotowania na: BABKA ORZECHOWO-PIERNIKOWA
Cukier,mleko,masło,miód i kawę przełożyć do rondelka,zagotować aby połączyły się wszystkie składniki i wystudzić.Do przestudzonej masy dodać żółtka i krótko wymieszać mikserem.Dodać mąkę, zmielone orzechy i wymieszać do połączenia się składników.Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta mieszając już tylko łyżką.Formę z kominkiem(22 cm.) wysmarować i wysypać mąką.Przelać ciasto i w stawić do nagrzanego piekarnika do 170-180 st.C na ok 1 godzinę.Najlepiej sprawdzić patyczkiem i w razie niedopieczenia przedłużyć jeszcze chwilę czas pieczenia.Upieczone ciasto wystudzić i polać polewą czekoladową lub stopioną czekoladą:)Ciasto rewelacyjne,wilgotne w środku-"PALCE LIZAĆ"