Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

BABKA ORZECHOWA

5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna
250 g.
cukier
175 g.
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
jajko
4
mąka
200 g.
aromat rumowy
polewa czekoladowa
gorzka czekolada
100 g.
orzechy laskowe
100 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA ORZECHOWA

CIASTO:margarynę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, jajka, mąkę, połączyć z ok. 7 kroplami aromatu rumowego. Do ciasta dodać posiekaną gorzką czekoladę oraz wcześniej uprażone na patelni i ostudzone orzechy. Ciasto piec w formie do babki ok. 60 min. Po wyjęciu babkę ponakłuwać i nasączyć naparem z kawy rozpuszczalnej. Wierch polać polewą czekoladową. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.01.2011 16:15
jak orzechowa to pyszna
Margo1 16.11.2010 07:27
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak