Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA MARMURKOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
mąka ziemniaczana 10 łyżek
margaryna 200 gram
cukier 15 łyżek
mleko 0,5 szkl
cukier wanilinowy 1 łyżka
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA MARMURKOWA

Margarynę ucieramy z cukrami. Dodajemy żółtka, przesianą mąkę z proszkiem i ciągle ucieramy do uzyskania puszystej masy. Mleko delikatnie podgrzewamy i łączymy z masą. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. 2/3 ciasta wlewamy do keksówki a do reszty dodajemy kakao. Masę z kakao wlewamy na wierzch. Pieczemy ok. 50 min, do „suchego patyczka”. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KRYS 25.11.2012 12:58
rewelka
reniatka 20.11.2012 14:51
uwielbiam taką!
Cukiereczek13 20.11.2012 11:32
wspaniały ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak