Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmórkowa RÓŻA

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
margaryna kostka
mąka pszenna 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 1,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
olej 5 łyżek
woda 5 łyżek
ocet 1,5 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
zapach rumowy 1 sztuka
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmórkowa RÓŻA

Utrzeć margarynę z cukrem ( margarynę wcześniej wyjąć z lodówki by nie była twarda), dodawać po jednym jajku cały czas ucierać. Przesianą mąkę dodawać małymi porcjami cały czas ucierać, dodać proszek do pieczenia, olej, wodę, ocet, olejek zapachowy. Ucierać by ciasto roztarło się na gładką masę. Odlać 1/3 ciasta dodać kakao. Do formy wlać jasną masę, a na nią ciemną. Piec ok. 50 min w temperaturze 200°C
Gdy wystygnie polać polewą bądź posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 01.03.2016 19:13
Ciekawy ten marmurek, (nie marmórek )
misia53 26.02.2016 23:26
ślicznie wygląda
Bernadeta1 26.02.2016 19:12
prezentuje się rewelacyjnie
krokus 26.02.2016 18:35
super wygląda
mysza75 26.02.2016 15:55
piękna baba
Renataj 26.02.2016 15:47
Wspaniale się prezentuje:)
mirosława4 26.02.2016 14:49
rewelacyjnie się prezentuje
Edita 26.02.2016 10:19
fajnie wyglada
Małgorzata92 26.02.2016 09:40
Piękne danie :)
Madzai 26.02.2016 09:15
Ale super foremka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak