babka majonezowa

babka majonezowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5
  • mąka pszenna

    3/4 szkl.
  • mąka ziemniaczana

    3/4 szkl.
  • cukier

    1 szkl.
  • majonez

    4 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania babka majonezowa

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić, dodać cukier, później żółtka. Dodać majonez i wymieszane ze soba maki z proszkiem do pieczenia. Upiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Tika4444 22.04.2011 08:14
z pewnością wypróbuję
Tika4444 22.04.2011 08:14
ciekawy przepis
kochanyptysiu 09.02.2011 10:01
super!czesto taka robie
Barbara55 04.02.2011 14:40
na pewno smaczna
kielcok1 26.01.2011 16:18
babki są fajne
gottrina 11.01.2011 22:09
smaczna
rakow2
rakow2 26.11.2010 16:21
oryginalna
Krzysztof42 26.05.2010 14:23
lubię babki
kasiaw 15.05.2010 08:02
słyszqłam wcześniej o tej babce ale dopiero teraz odważyłam się spróbować muszę przyznać że jest naprawdę smaczna
Zofia12 24.04.2010 20:29
trochę dziwny przepis, jest wypróbowany?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat