Przepis i sposób przygotowania na: Babka łaciata Babci Basi :
Wyjąć z piekarnika. Poczekać , aż ostygnie i wyjąć z formy. Można posypać cukrem pudrem lub polukrować.
masło |
20 dag
|
cukier |
3/4 szklanki
|
kwaśna śmietana |
4 łyżki
|
mąka |
2,5 szklanki
|
mąka ziemniaczana |
0,5 szklanki
|
proszek do pieczenia |
3 łyżeczki
|
cukier wanilinowy |
1 opakowanie
|
kakao |
2 łyżki
|
jajko |
4 sztuki
|
rodzynki |
1/2 szklanki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: