Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kokosowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 4
cukier puder 20 dag
cukier wanilinowy 1
masło 25 dag
wiórki kokosowe 10 dag
lukier

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kokosowa

Do utartego masła dodajemy po jednym żółtku cały czas ucierając, kolejno dodajemy cukier waniliowy, cukier puder. Połączyć z mąką i pianą ubitą z białek. Na koniec dodać wiórki (garść zostawić do posypania ciasta). Ciasto wlać do posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą keksówki (28cm)
Piec ok. 30-40 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach. Ostudzić. Polać lukrem i posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 26.06.2013 16:14
lubie babki
idealme 26.06.2013 15:22
ale to musi być pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak