Babka kakaowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • cukier

    25 dag
  • mleko

    0,5 l
  • margaryna

    10 dag
  • jajko

    2 szt
  • kakao

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z jajkami i cukrem, następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, mleko i kakao. Odstawić na 20 min. Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masę przełożyć do formy. Piec ok. 60 min. w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 06.09.2013 18:53
Ale wyszła Ci puszysta i jest na pewno bardzo smaczna.
caralajna 17.08.2013 07:37
na pewno była smaczna :)
jeta72 02.04.2013 08:18
fajna ta babka :-)
olkaaa 03.02.2013 20:20
palce lizać
kate.500 14.10.2012 19:31
ekstra
Wafelek2601 03.10.2012 12:58
Pyszna
barbara11561 22.06.2012 15:42
pyszności:)
alaaa 01.02.2012 16:55
łatwa i szybka do zrobienia
Magdalena1110 03.12.2011 09:41
lubię
ronald88 27.11.2011 09:23
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat