Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka drożdżowa z jabłkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1/2 kg
jajko 3 szt.
margaryna 1/2 kostki
mleko 1 szklanka
cukier 10 dag
drożdże 4 dag
jabłka 1/2 kg
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka drożdżowa z jabłkami

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Drożdże wymieszać z mlekiem, cukrem, margaryną i jajkami. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na trzy godziny.
Krok 1 - Babka drożdżowa z jabłkami foto
2
Do wyrośniętego rozczynu wsypać mąkę i obrane pokrojone jabłka.
Krok 2 - Babka drożdżowa z jabłkami foto
3
Wymieszać składniki, przelać do przygotowanej foremki. Wstawić na kilka minut do lekko nagrzanego piekarnika aby ciasto lepiej wyrosło. Następnie zamknąć piekarnik i piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Krok 3 - Babka drożdżowa z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 06.01.2016 22:08
smakowita babka
Poison1988 14.12.2015 07:51
Uwielbiam ciasto drożdżowe i wypieki z niego - super! :)
Janina 12.12.2015 17:25
Pyszności;))
Kolorowa 11.12.2015 20:31
Smacznie !
w mojej kuchni 11.12.2015 13:23
ciastowa rewelacja
RenataZ-et 11.12.2015 10:21
bardzo lubię!
Malinka 11.12.2015 10:06
Taka babka każdemu przypadnie do gustu :)
mysza75 11.12.2015 09:59
pyszna babeczka taka jak lubię
Krystyna32 11.12.2015 08:31
bardzo lubię,
Megg 10.12.2015 21:35
pyszne ciasto
gosia1988 10.12.2015 20:10
pyszności :)
IZABELA29 10.12.2015 19:41
pyszna taka prosta babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak