Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka tortowa
400 gram -
cukier
180 gram -
cukier wanilinowy
16 gram -
margaryna
200 gram -
jaja
3 szt -
drożdże
40 gram -
mleko
100 ml -
migdały tarte
150 gram
Przepis i sposób przygotowania Babka drożdżowa
Kroki postępowania
2. Do miski wsypałam mąkę.
3 . Do garnuszka włożyłam margarynę rozpuściłam .Do ostudzonej dodałam cukry, jaja, wymieszałam i dodałam do mąki .
4. Teraz dodałam rozczyn z drożdży i bakalie tarte , wymieszałam wszystkie składniki i zostawiłam w misce .
Po upieczeniu posypałam cukrem pudrem .
Komentarze (8)