BABKA CYTRYNOWO-KAKAOWA

BABKA CYTRYNOWO-KAKAOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • cukier

    1,5 szkl
  • mąka

    3 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cytryny

    1 szt
  • kakao

    2 łyżki
  • olej

    1 szkl
  • woda gazowana

    1 szkl
  • kisiel cytrynowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka utrzeć na gładką masę dodając partiami cukier.Do masy jajecznej dodawać na przemian wodę gazowaną,olej i mąką wymieszana z proszkiem do pieczenia.Dodać również sok wyciśnięty z jednej cytryny.Ciasto podzielić na dwie części.Do jednej dodać kakao a do drugiej kisiel.Do formy wysmarowanej i wysypanej bułką tartą wylać ciasto jasne i na środek wylać ciasto ciemne.Piec w 180 st.C ok.50 minut.Posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (39)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stefcia 10.10.2013 21:32
pysznie wygląda
Beata23 08.09.2013 10:00
fajna baba Ci wyszła
olkaaa 05.09.2013 07:34
też taką robię
Róża1 26.08.2013 23:21
super wygląda:-)
Pani Domu 12.06.2013 11:00
ładna babeczka
Kasia36 04.04.2013 22:27
wygląda pysznie
Ada-Gaba 16.03.2013 06:48
pyszna do kawki
Anna152 15.03.2013 18:33
siwtna babeczka
Seba 14.03.2013 09:28
moje ulubione smaki
Joanna23 12.02.2013 09:06
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat