Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowo - kokosowa z wiórkami czekolady

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 0,5 szkl
jajko 3-4 szt
masło lub margaryna 125 g
sok z cytryny 2 łyżki
wiórki kokosowe 0,5 szkl
czekolada
cukier waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowo - kokosowa z wiórkami czekolady

Kroki postępowania

1
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Dodać jaka ( ja dałam 3 szt, jeśli są malutkie daję 4 szt) nadal miksując.
Krok 1 - Babka cytrynowo - kokosowa z wiórkami czekolady foto
2
Do masy jajeczno - maślanej dodać mąki i proszek do pieczenia przesiane przez sito. Wszystko dokładnie zmiksować na gładka masę.
Krok 2 - Babka cytrynowo - kokosowa z wiórkami czekolady foto
3
Do masy babkowej dodajemy wiórki kokosowe oraz sok z cytryny, wymieszać.
Krok 3 - Babka cytrynowo - kokosowa z wiórkami czekolady foto
4
Formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą, przełożyć do niej ciasto.
Krok 4 - Babka cytrynowo - kokosowa z wiórkami czekolady foto
5
Na wierz ciasta posypujemy wiórkami z czekolady i wstawiamy do piekarnika na ok 45-50 min i pieczemy w 180 stopniach- do suchego patyczka.
Krok 5 - Babka cytrynowo - kokosowa z wiórkami czekolady foto
6
Po upieczeniu wyjąć ciasto i ostudzić na kratce.
Smacznego:))
Krok 6 - Babka cytrynowo - kokosowa z wiórkami czekolady foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 27.05.2014 23:27
smacznie się zapowiada
halinah 25.05.2014 07:32
ciekawa jestem smaku :)
Kejti 25.05.2014 00:47
Fajna babka na deserek :-)
jasiek 24.05.2014 23:33
ciekawy placek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak