Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa- najprostrza

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier 0,5 szklanki
maślanka 3/4 szklanki
olej 1/2 szklanki
sok z cytryny pól sztuki
skórka z cytryny 2 łyżeczki
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa- najprostrza

Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy cukier.W drugiej mieszamy jaja,olej,maślankę ,sok z cytryny i skórkę otartą z cytryny.Do składników suchych dodajemy wymieszane składniki mokre i mieszamy .Masę przelewamy do formy na babkę z kominem (wysmarowanej masłem i wysypanej maka) . Pieczemy 45 min.w 180C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 20.04.2014 15:27
piękna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak