Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
jajko 4 sztuki
mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
mleko 1/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kisiel cytrynowy 2 opakowania
skórka cytrynowa
olejek cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa

Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy całe jajka. Miksujemy. Dodajemy aromat, a następnie wymieszane ze sobą sypkie składniki. Na końcu wlewamy mleko. Do masy dodajemy, mieszając już łyżką bakalie. Ja dodałam ananasy kandyzowane.
Ciasto przelewamy do keksowej foremki. Pieczemy około 50 min w 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:41
Super przepis.
Motorek 02.01.2017 09:32
smaczna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak