Przepis i sposób przygotowania na: Babka ajerkoniakowa
Kroki postępowania
Jajka wbić do miski i zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym.
Ostuzdzić na kratce - przed podaniem posypać cukrem pudrem, posmarować lukrem albo oblać stopioną czekoladą.
ajerkoniak | 250 ml |
cukier | 1 szkl. |
jajko | 4 szt. |
mąka pszenna | 3/4-1 szkl. |
margaryna | 250 g |
cukier waniliowy | 1 op. |
skrobia ziemniaczana | 3/4-1 szkl. |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: