Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczkowe deserki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 40 dag
żółka 2 sztuki
margaryna 15 dag
cukier 10 dag
masa
mleko 1 szklanka
jajko 2 sztuki
cukier 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
owoce do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczkowe deserki

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. Włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wyjąć i wyłożyć nim natłuszczone foremki do babeczek. Piec ok. 20 minut w 180 st. MASA: Odlać trochę mleka. Większą część zagotować. W mniejszej części rozpuścić mąkę, cukier, cukier wanilinowy i jajka. Do gotującego się mleka dodać mleko z roztopionymi składnikami. Mieszać aż się zagotuje. Odstawić do ostudzenia. Zimna masą wykładać babeczki. Dekorować owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 21.10.2013 20:23
Spróbuję tego przepisu na pewno.
rjustysia 18.12.2012 12:29
Zawsze bardzo lubiłam takie babeczki z kremem :)
Justyna87 12.11.2012 18:12
pyszne
gosia56 15.10.2012 10:15
pycha.
Krakowianka 15.10.2012 10:11
cudowne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak