Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki z nutą szampana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 220 g
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
biała czekolada 100 g
cukier 100 g
szampan 150 ml
jaja 2
olej 100 ml
bita śmietana
wiórki kokosowe
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki z nutą szampana

wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier. Dodać jajka, szampan i olej. Dodać pokrojoną czekoladę i wymieszać.

Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy ok 15 min w 170 st C

Przygotowywujemy bitą śmietanę. Dodajemy do niej odrobinę barwnika kolorowego i miksujemy aż śmietana nabierze odpowiedniego koloru.

Gdy babeczki wystygną przyozdabiamy je bitą śmietaną i wiórkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 22.10.2013 16:40
mmm muszą być super takie babeczki
ppaulina 07.09.2013 21:03
super kolorowe babeczki
aneta2208 18.03.2013 07:02
rewelacyjne są :)
Juleczka20 16.03.2013 17:32
wow:) ale muszą wspaniale smakować:)
Magula 16.03.2013 17:29
mniam babeczki to cos dla mnie, a z szampanem jeszcze nie jadlam i nie robilam
Megg 16.03.2013 17:11
cudne babeczki!!!
bietka 16.03.2013 15:06
ale apetyczne
WiktoriaGotuje 16.03.2013 14:57
rewelacyjny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak