Babeczki z mięsnym nadzieniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • drożdże

    1 dag
  • margaryna

    1/2 kostki
  • śmietana

    1/2 szkl
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Farsz:
1/2 kg ugotowanego mięsa z kurczaka
20 dag pieczarek
1 cebula
bułka czerstwa
żółtko
3-4 ogórki kiszone
pół słoika papryki marynowanej
20 dag sera żółtego w kawałku
sól
pieprz
Mąkę łączymy z margaryną, szczyptą soli.Drożdże rozkruszamy w śmietanie i dodajemy do mąki. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy .Smarujemy babeczki i posypujemy bułką tartą. Wyklejamy ciastem i pieczemy w temp. 180 stopni na złoty kolor.
Mięso mielimy w maszynce razem z namoczoną i odciśniętą bułką tartą.
Do masy dodajemy żólłtko i przesmażoną drobno cebulę. Przyprawiamy do smaku.
Ostudzone babeczki napełniamy farszem.
Pieczarki kroimy drobno i przesmażamy.
Paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę, łączymy z pieczarkami, mieszamy i dekorujemy babeczki. Posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 28.01.2014 08:03
ciekawa propozycja
jeta72 24.09.2013 09:36
fajne babeczki :-)
Łukasz15 09.09.2013 08:51
Bardzo fajne
Rybciia 12.07.2013 08:12
fajna kolacja :-)
IwonaKa 24.06.2013 11:17
proste i smaczne
cooleczka 20.03.2013 10:06
brzmi fajnie
Seba 07.01.2013 10:21
fajny przepis
caralajna 07.10.2012 07:47
świetne
Pani Domu 22.07.2012 09:48
z chęcią bym spróbowała
Angelika10 05.04.2012 00:28
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat