Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
2 szkl -
drożdże
1 dag -
margaryna
1/2 kostki -
śmietana
1/2 szkl -
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
sól
Przepis i sposób przygotowania Babeczki z mięsnym nadzieniem
1/2 kg ugotowanego mięsa z kurczaka
20 dag pieczarek
1 cebula
bułka czerstwa
żółtko
3-4 ogórki kiszone
pół słoika papryki marynowanej
20 dag sera żółtego w kawałku
sól
pieprz
Mąkę łączymy z margaryną, szczyptą soli.Drożdże rozkruszamy w śmietanie i dodajemy do mąki. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy .Smarujemy babeczki i posypujemy bułką tartą. Wyklejamy ciastem i pieczemy w temp. 180 stopni na złoty kolor.
Mięso mielimy w maszynce razem z namoczoną i odciśniętą bułką tartą.
Do masy dodajemy żólłtko i przesmażoną drobno cebulę. Przyprawiamy do smaku.
Ostudzone babeczki napełniamy farszem.
Pieczarki kroimy drobno i przesmażamy.
Paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę, łączymy z pieczarkami, mieszamy i dekorujemy babeczki. Posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku.
Komentarze (27)
Załaduj więcej komentarzy (17)