Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z masą sokową
2. Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto.
3. Ciasto wałkujemy i wylepiamy nim foremki metalowe. Nakłuwamy ciasto widelcem.
4. Pieczemy je w 180 stopniach przez około 15 minut.
5. Studzimy.
6. Przygotowujemy masę. W szklance soku rozpuszczamy budynie. Pozostały sok wlewamy do garnka i zagotowujemy. Z kolei do niego wlewamy rozpuszczone budynie. Gotujemy aż będzie gęsta cały czas mieszając. Masę lekko studzimy, aby była ciepła a nie gorąca czy zimna.
7. Do babeczek nakładamy masę i dokładnie studzimy.
8. Następnie przygotowujemy bitą śmietanę. Śnieżkę ubijamy z mlekiem na puszystość.
9. Na babeczki nakładamy bitą śmietaną i dekorujemy ziarenkami granatu. Smacznego!