Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kremem truflowym i powidłem śliwkowym
1. Ciasto: Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tymi składnikami. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 1 godzinę do schłodzenia. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wylepiamy nim foremki na babeczki. Ciasto nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze ciepłe wyjmujemy z foremek.
2. Krem: Czekoladę i cukierki kroimy w kosteczki. W rondelku na małym ogniu podgrzewamy kremówkę. Gdy będzie ciepła dodajemy czekoladę i cukierki, mieszamy aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Masę można przecedzić przez sitko, aby była gładka. Odstawiamy do ostygnięcia. Zimną wkładamy do lodówki na całą noc.Następnego dnia masę truflową miksujemy z serkiem mascarpone. Krem przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną końcówką.
3. Babeczki: Nakładamy po porcji powidła. Wyciskamy rozetkę z kremu i dekorujemy połówką trufli i orzechem. Gotowe!