Babeczki z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 Szklanka
  • jajko

    4
  • jagody

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem dodać mąkę i ubitą z białek pianę. Delikatnie wymieszać. Do natłuszczonych foremek na babeczki wsypać na dno po łyżce jagód i wlać ciasto do ¾ wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec ok. 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
manaika 26.03.2012 12:42
tak mało składników wystarczy? chyba muszę spróbować
Krzysztof42 01.12.2010 14:12
lubię babeczki
banditka 26.05.2010 07:34
Przemawia do mnie ten przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat