Babeczki z budyniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 1/2 szklanki
  • żółtko jajek

    6 żółtek
  • masło

    20 dag
  • cukier

    3 szklanki
  • cukier waniliowy

    opakowanie
  • śmietana

    łyżka
  • mąka ziemniaczana

    łyżka
  • mleko

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mararynę schłodzić w lodówce, posiekać z mąką. Dodać śmietanę, 1/2 szklanki cukru, 2 zółtka,
. Zagnieść kruche ciasto i włożyć na 1 do 2 godz do lodówki. Pozostałe zóltka utrzeć z resztą cukru i cukrem waniliowym; wymieszać z mąką ziemniaczaną. Wlać do gorącego, przegotowanego mleka i ubijać na parze do czasu az masa bedzie gęsta. Ciastem wyłożyć małe foremki i napełnić je masą budyniową. Babeczki piec ok 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
christopher1 28.08.2010 11:59
Ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat