Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z borówkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

mąka 2 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
cukier 1/3 szklanki
margaryna 3/4 kostki

MASA BUDYNIOWA

budyń waniliowy 2 opakowania
mleko 1,5 szklanki
margaryna 1 kostka

DODATKOWO

galaretka truskawkowa 1 opakowanie
borówki 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z borówkami

CIASTO: na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dziurkę w mące, dodać margarynę, cukier i żółtka. Następnie całość posiekać nożem i wyrobić ciasto. Tak wyrobione ciasto przełożyć do wysmarowanych babeczek. Piec ok. 20 minut w 180 st, na złoty kolor. Przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu. MASA BUDYNIOWA: Przygotować budyń jak podano na opakowaniu. Kiedy budyń będzie zimny, utrzeć margarynę i dodawać stopniowo zimny budyń. Nakładać na babeczki. Na masę dać po trochu borówek. Polewać ledwo stężoną galaretką. Odstawić na ok. 1 godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak