Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
500 gram -
margaryna
200 gram -
jajko
4 sztuki -
cukier
5 łyżka -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
śmietana
400 gram -
brzoskwinie
200 gram -
jagody
100 gram
Przepis i sposób przygotowania Babeczki z bitą smietaną
śmietanę ubić
Mąkę wsypać do miski , dodać cukier, sól i margarynę, budyń wszystko należy posiekać na kawałeczki
Następnie dodaj żółtka jajek i jajka zagnieć szybko ciasto. Chodzi o to by nie rozpuścić tłuszczu znajdującego się w cieście ciepłymi rękami. Jeśli nie będzie chciało się skleić możesz dodać łyżkę śmietany. Dobra daje fotkę robiłam pierwszy raz nie krytykujcie za bardzo ha ha ha
Dekorujemy babeczki śmietaną 30 % na to brzoskwinia i jagody
Komentarze (4)