Babeczki z bitą smietaną

Babeczki z bitą smietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    500 gram
  • margaryna

    200 gram
  • jajko

    4 sztuki
  • cukier

    5 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • śmietana

    400 gram
  • brzoskwinie

    200 gram
  • jagody

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

0,5 kg owoców sezonowych(truskawki,jagody itp) lub z puszki proponuje brzoskwinie

śmietanę ubić

Mąkę wsypać do miski , dodać cukier, sól i margarynę, budyń wszystko należy posiekać na kawałeczki

Następnie dodaj żółtka jajek i jajka zagnieć szybko ciasto. Chodzi o to by nie rozpuścić tłuszczu znajdującego się w cieście ciepłymi rękami. Jeśli nie będzie chciało się skleić możesz dodać łyżkę śmietany. Dobra daje fotkę robiłam pierwszy raz nie krytykujcie za bardzo ha ha ha

Dekorujemy babeczki śmietaną 30 % na to brzoskwinia i jagody

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

24.08.2011 10:57
uwielbiam takie Pycha

SmakolykiJoanny

20.08.2011 07:43
też mi sie podobają

bietka

01.08.2011 08:36
pięknie wyglądają

Ewa111

19.05.2011 19:40
wyglądają rewelacyjnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat