Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Babeczki pod śnieżną chmurką

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
2 szklanki
cukier
1 szklanka
aromat waniliowy
1/2 łyżeczka
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
kako
2 łyżki
mleko
1 szklanka
jajko
1 sztuka
masło roztopione
100 g
śmietana kremówka
250 ml
cukier puder
1 łyżka
sok z cytryny
1/2 łyżeczki
śmietan fix
1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki pod śnieżną chmurką

Wymieszać osobno składniki mokre, osobno składniki suche a następnie wszystko razem, niedokładnie, dosłownie kilka razy zakręcić mieszadełkiem.
Ciasto przelać do foremek wyłożonych papilotkami do ok 3/4 objętości.
Piec w ok 180-200 °C przez 15-20 min.

Przygotować krem:
Śmietana musi być dobrze schłodzona w lodówce. Ubijać mikserem z trzepaczkami do piany na średnim biegu. Dodać cukier i ewentualnie usztywniacz, sok z cytryny i jeszcze chwilę ubijać.
Udekorować babeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 25.11.2011 09:37
super
iziona 25.11.2011 08:25
Lubie takie słodkości i z chęcią bym taką dzisiaj zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak