BABECZKI MIGDAŁOWE

BABECZKI MIGDAŁOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • masło

    125 gram
  • cukier

    1/2 szkl
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • mąka

    1 szkl
  • migdały zmielone

    1/2 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżwczka
  • mleko

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć na puszystą masę,dodając cukier.Cały czas ucierać i dodawać po jednym jajku.Mąkę wymieszać z mielonymi migdałami i proszkiem do pieczenia.Miksując dodawać do masy jajecznej,na końcu dodać mleko.Papierowe foremki wypełnić do 3/4 wysokości ciastem.Można do ciasta dodać pokruszone kawałeczki czekolady.Piec w 170 st. 25minut.Wystudzone posmarować lukrem i posypać kolorową posypką .Można tylko posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (42)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 04.09.2013 14:26
pięknie wyglądają
Róża1 26.08.2013 23:20
pyszne babeczki
anemon 08.07.2013 07:03
Smaczny i szybki deser.
alaaa 28.05.2013 18:28
pysznie wyglądają
Bernadeta1 11.04.2013 22:40
pyszne babeczki
Anna169Hosz 03.04.2013 23:29
Podobaj mi się Twoje babeczki.
Seba 16.03.2013 09:28
aż ślinka cieknie
treonina 22.02.2013 21:04
super!
Joanna23 22.02.2013 20:21
pycha
pajbek 14.02.2013 13:35
Wyglądają na pyszniutkie :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat