Babeczki kudłaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,2 kg
  • żółtko jaja

    8 szt
  • cukier puder

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • margaryna

    2 kostki
  • masło

    1 szt
  • margaryna

    1 szt
  • woda

    3/4 szkl
  • cukier waniliowy

    2 op
  • mleko w proszku

    1 op
  • biszkopty okrągłe

    100 szt
  • mleko

    5 łyżek
  • wiórki kokosowe

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margaryne zagnieść z mąką, cukrem pudrem i proszkiem, dodać resztę składników, zamiesić. Dać na godzinę lodówki, ciasto rozwałkować, foremki wysmarować tłuszczem i wyłożyć ciastem, piec na złoty kolor. Przygotowanie: masy do babeczek:
Masło i margarynę, wodę, cukier, cukier waniliowy zagotować i wystudzić, ucierając powoli dodawać mleko w proszku, jeżeli się nie połączy dodać dwie łyżki mleka zwykłego, babeczki rozłożyć na tacy i napełnić masą, na wierzch położyć biszkopciki polać rozpuszczoną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 28.01.2013 11:10
cudne
Wiesława1 27.08.2012 19:09
bajeczne
wiola333 12.08.2012 11:58
dzięki
Juleczka20 12.08.2012 11:27
pyszniutkie muszą być
Cukiereczek13 11.08.2012 20:28
wygladaja swietnie :) pyszne sniadanko ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat