Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki dyniowo cynamonowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
cukier
cynamon Prymat
jajko
olej
mleko
dynia
pestki z dyni

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki dyniowo cynamonowe

Suche składniki:
2 szkl mąki
1/3 szkl cukru
2 łyżeczki proszku szczypta soli
1 płaska łyzka cynamonu
1 łyżka cukru waniliowego

Mokre składniki:
1 jajko
1/4 szkl oleju
3/4 szkl mleka

1 1/2 szkl dyni startej na drobnych oczkach
garść orzechów włoskich siekanych
garść pestek z dyni
cukier puder do posypania

Składniki suche wymieszać w jednej misce, w drugiej mokre. Następnie mokre wlać do suchych, wymieszać, dodać dynię i ponownie zamieszać. Ciasto podzieliłam na 2 części. Do jednej wsypałam orzechy, do drugiej pestki dyni (odłożyłam trochę do posypania). Ciasto nakładać do papierowych lub silikonowych foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Część babeczek posypałam pestkami dyni.
Piec ok 20-25 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 24.10.2013 12:22
intersujący przepis
Stenka 03.08.2013 08:29
ciekawy przepis
Marta1986 29.06.2013 14:07
pyszne babeczki
gosia561 29.06.2013 13:48
ale super babeczki:)
usmiech 29.06.2013 13:45
bardzo fajne
Renata9 29.06.2013 13:38
pyszne babeczki
Mniam 29.06.2013 13:31
Przepis wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak