Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki dwukolorowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
cukier 3/4 szklanki
mąka 1,5 szklanki
cukier wanilinowy 1 sztuka
woda 3/4 szklanki
olej 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki dwukolorowe

Do miski włożyć jajko i cukry. Wszystko wymieszać mikserem. Następnie dodawać pomału wszystkie składniki bez kakao. Powstałe ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Wszystko pomieszać. Do natłuszczonych foremek nakładać do 2/3 wysokości ciasta. Na środek włożyć łyżkę drugiego ciasta. Można nakładać obojętnie, więcej masy czarnej a na środek masę żółtą bądź na odwrót. Babeczki włożyć do piekarnika i piec ok. 25 minut w 190 st. Po wyjęciu oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 03.03.2014 23:08
super babeczki
plocia 25.10.2013 22:15
Fajnie wyglądają te babeczki
gosia47-47 19.12.2012 15:49
dziękuję za miłe słowa :D
miroslawa 19.12.2012 06:42
superowe
Milena87 18.12.2012 22:11
smakowicie wygląda
czekoladka_m 18.12.2012 20:24
apetyczne;)
Lemon 18.12.2012 15:50
świetne
gosia56 18.12.2012 15:23
super
Goya 18.12.2012 14:58
mniam
Goya 18.12.2012 14:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak