Babeczki czekoladowe z miętowym kremem - peepermint cupcakes

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • aromat waniliowy

    1/2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mleko

    1 szkl
  • kakao

    2 łyżki
  • jajka

    1 szt
  • masło roztopione

    100 g
  • masło twarde)

    40 g
  • cukier puder

    2 szkl
  • mleko lub lekka śmietana

    2 łyżki
  • ekstrakt miętowy

    1/4 lyżeczki
  • barwnik spożywczy

    1 miętowy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać osobno składniki mokre, osobno składniki suche a następnie wszystko razem, niedokładnie, dosłownie kilka razy zakręcić mieszadełkiem.
Ciasta przelać do foremek wyłożonych papilotkami do ok 3/4 objętości.
Piec w ok 180-200 °C przez 15-20 min.

Przygotować krem miętowy:
Zmiksować masło z połową cukru aż konsystencja będzie gładka.
Dodać mleko lub śmietankę i dalej miksować.
Na koniec dodać ekstrakt miętowy i barwniki
Udekorować babeczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
banditka 28.02.2012 08:43
mój kolorek ulubiony :
Agnieszka_B 14.12.2011 10:35
Bajeczna propozycja:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat