Babeczki czekoladowe z bezową skorpuką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • gorzka czekolada

    80 g
  • jaja

    2
  • cukier trzcinowy

    6 łyżek
  • cukier wanilinowy

    1 op
  • wiórki kokosowe

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miska nr 1
Z białek ubijamy sztywną pianę. Następnie dodajemy 3 łyżki cukru trzcinowego i nadal ubijamy na gładką masę.

Miska nr 2
Ucieramy dwa żółtka z 3 łyżkami cukru trzcinowego na białą masę.

W kąpieli wodnej roztapiamy masło i czekoladę.

Do miski 2 dodajemy rozpuszczoną czekoladę z masłem, + cukier waniliowy + np. 2 łyżki wiórek kokosowych. Mieszasz. Następnie powoli dodajemy masę białkową.
Trzeba to dość sprawnie robić aby czekolada nie zastygła na nowo.

Napełniamy 3/4 papilotek masą czekoladową i pieczemy w 180 stopniach 20-25 minut.

Lekko studzimy, możemy oprószyć cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 08.10.2013 18:17
smaczne !!!!!!
V_kuchareczka 08.10.2013 17:41
ale pyszności
Marta1986 08.10.2013 16:51
bardzo apetyczne
Agata 08.10.2013 16:27
ale muszą być pyszne:)
malaczarna23 08.10.2013 16:25
uwielbiam takie babeczki
IwonaDD 08.10.2013 16:22
kuszące babeczki
Noruas 08.10.2013 15:55
uwielbiam takie babeczki!!
Ewa 08.10.2013 15:32
Czekoladowe- zawsze :)
Kasia35 08.10.2013 15:24
ciekawy przepis
Aida 08.10.2013 15:15
dziękuję bardzo :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat