Babeczki czekoladowe

Babeczki czekoladowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    200 g
  • mąka pszenna

    1 szkl
  • cukier kryształ

    1 szkl
  • jajko

    4 szt
  • kakao

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Babeczki czekoladowe

Masło rozpuścić. Żółtka ucieramy z cukrem następnie dodajemy mąkę z proszkiem i kakao,przestudzone masło. Białka ubijamy i dodajemy pianę do masy z żółtek i delikatnie mieszamy. Foremki smarujemy masłem i nakładamy masę do 3/4 foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok.20-25 min. Można ich polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Róża1 04.10.2016 08:39
pychotka te Twoje babeczki :-).
IwonaKa 27.02.2016 10:34
na pewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat