Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dkg
margaryna 1 kostka
cukier 1 szkl
mleko 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
skórka z cytryny 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowe

Do miski dajemy margarynę i ucieramy z cukrem. Dalej ucierając dodajemy po jednym żółtku, mleko, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i skórką z cytryny. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Do papilotek nakładamy przygotowane ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 180 stopni ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 01.05.2015 18:29
chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak