Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki biszkoptowe z cynamonem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 duże
mąka pszenna 3 pełne łyżki
budyń śmietankowy 1 łyżka
sól szczypta
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat do smaku
olej roślinny 2 łyżki
cukier brązowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki biszkoptowe z cynamonem

Jajka wybić, oddzielić białka od żółtek - do białek dosypać brązowy cukier i szczyptę soli - ubić na pianę. Żółtka rozetrzeć z olejem.
Mąkę pszenną połączyć z sypkim budyniem, mielonym cynamonem oraz proszkiem do pieczenia - przesiać i połączyć z pianą. Wymieszać delikatnie silikonową szpatułką dodając powoli olej z żółtkami.

Ciastem napełnić foremki do połowy wysokości i piec 15-20 minut, w zależności od wielkości, w temp. 165-170*C.

Upieczone babeczki wystudzić na kratce i dowolnie udekorować - lukrem, polewą czekoladową, twarożkiem lub cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 10.02.2016 13:25
poproszę o 2 -mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak