Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki bananowe z czekoladą i wiórkami kokosowymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 150 g
banan 2 szt.
wiórki kokosowe 5 łyżek
jajko 1 szt.
olej 7 łyżek
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki
cukier 5 łyżek
mleko 50 ml
czekolada mleczna 3/4 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki bananowe z czekoladą i wiórkami kokosowymi

Banany rozgnieć lekko widelcem i zmiksuj z jajkiem, mlekiem i olejem.
W drugiej misce wymieszaj mąkę, wiórki kokosowe, cukier, , proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
Suche składniki połącz razem z mokrymi.
Na sam koniec do ciasta dodaj niezbyt drobno posiekaną czekoladę.
Papilotki wypełnij ciastem do 3/4 wysokości, posyp wiórkami kokosowymi.
Piecz (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.06.2016 22:15
ale bym zjadł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak