babeczki babci nadziewane orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    40 DAG
  • cukru

    10 dag
  • masła

    15 dag
  • kwaśnej śmietany

    8 dag
  • jajko

    1
  • żółtko jajek

    2
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • śmietany kremówki

    35 dag
  • zmielonych orzechów

    30 dag
  • cukier puder

    5 łyżek
  • Polewa:

  • tabliczka gorzkiej czekolady

    1
  • masła

    1 łyżka
  • mleko

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO; masło, mąka i cukier siekamy, wyrabiamy i schładzamy, ciastem wylepiamy natłuszczone foremki, pieczemy 35 min, nadzienie; schładzamy śmietanę ubijamy z cukrem, i mieszamy z orzechami, napełniamy babeczki, POLEWA; czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i dodajemy masło i mleko i dokładnie wymieszać i polać babeczki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat