Baba z galaretki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    10 sztuk
  • Puszka groszku zielonego konserwowego

  • cytrynka

  • szczypiorek

  • żelatyna

  • bulion

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę namocz w zimnym bulionie. Gdy napęcznieje podgrzej z resztą rosołu. Odstaw, dodaj sok z cytryny. Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie.Gdy wystygną, obierz je. 2 jajka pokrój na plastry, pozostałe na ćwiartki. Plasterki jajek ułoż ciasno, jeden przy drugim, na dnie formy do ciasta. Zalej galaretką na 1 cm, wstaw do lodówki. Gdy stężeje ułóż ćwiartki jajek i troszkę groszku. Zalej galaretką i wstaw do lodówki. Jak stężeje, połóż resztę groszku. Schłódż i ozdób szczypiorkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wolochski 29.06.2011 21:43
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat