Azjatyckie schabowe

Azjatyckie schabowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

  • mąka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • pieprz kolorowy

  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • sos sojowy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Azjatyckie schabowe

Kotlety rozbić pod folią, natrzeć solą i pieprzem. Jajko rozbić i rozmącić z łyżką sosu. Kotlety zanurzać w mące, jajku z sosem (Tao-tao) i bułce. Każdy kotlet maczać we wszystkim dwukrotnie i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

parysek10 19.08.2012 11:22
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat