Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Awokado z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 2
oliwa 2 łyżki
mąka krupczatka 2 łyżki
mleko 1 szklanka
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Awokado z tuńczykiem

Przygotuj sos.Na oliwie smaż mąkę,gdy się zrumieni wlej mleko,zagotuj aż sos będzie gęsty i puszysty.Potem dodaj tuńczyka,posól,podgrzewaj kilka minut.Miejsce po pestkach w awokado wypełnij sosem.Ułoz je w naczyniu do zapiekania i piecz do 12 min w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak