Awokado w majonezie

Awokado w majonezie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 sztuka
  • jaja

    2 sztuki
  • majonez

    3 łyżki
  • ketchup

    1 łyżka
  • ogórek kiszony

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado obieramy, przekrawamy na pół, usuwamy pestkę. Miąższ skrapiamy sokiem z cytryny i drobno kroimy. Pozostałe składniki również drobno kroimy. Łączymy ze sobą wszystki składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. POlewamy sokiem majonezowo-ketchupowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mariusz10

17.04.2011 23:45
muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat