Awanturka - pasta z twarogu i sardynek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • twaróg

    100 gram
  • sardynki z puszki

    50 gram
  • kwaśna śmietana

    1-2 łyżki
  • szczypiorek

    3 łyżki
  • sól i pieprz

Opcjonalnie

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sardynki odsączyć z zalewy, oczyścić i umieścić w miseczce.
Dodać twaróg, śmietanę i ketchup.
Całość podusić widelcem, a następnie wymieszać ze szczypiorkiem.
Pastę doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.02.2017 20:51
Też tak robię.
Diana Rusiłowicz 26.07.2016 00:56
Też lubię takie awanturki ;)
w mojej kuchni 25.07.2016 11:15
pyszności do zjedzenia
Anna169Hosz 25.07.2016 07:03
Tak to ja mogę się "awanturować" :)
norweska20 25.07.2016 00:10
smakowicie podana ..z sardynkami jeszcze nie robiłam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat