Avokado zapiekane z orzechami włoskimi i Gorgonzolą :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    0,5 sztuki
  • orzechy włoskie

    3 sztuki
  • ser pleśniowy typu gorgonzola

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Avokado kroimy na 2 połówki-wyciągamy pestkę . Do połówki wkładamy pokrojone na mniejsze kawałki orzechy oraz Gorgonzolę. Oprószamy solą i pieprzem świeżo zmielonym . Avokado wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 15 minut w 180 stopniach-do momentu aż ser się delikatnie rozpuści. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 23.02.2017 19:57
pychotka mniam mniam
Madzai 23.02.2017 10:18
Bardzo smakowite
Renata9 22.02.2017 21:45
Pyszne śniadanko
magdow 22.02.2017 21:17
smakowity przepis ;]
Wafelek2601 22.02.2017 21:13
Bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat