AVOKADO z jajkiem i tuńczykiem - zapiekane na grzance :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • avocado

    0,5 sztuki
  • tuńczyk w sosie własnym

    2 łyżki
  • jajko

  • bagietka

    1 kawałek
  • olej rzepakowy

    0,5 łyżeczki
  • Czosnek suszony Prymat

    1\3 łyżeczki
  • zielona cebulka

    1 łyzka posiekanej
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Avokado kroimy na 2 połówki . Na dno avokado umieszczamy łyżeczkę tuńczyka , kolejno wbijamy jajko i obsypujmey go solą i pieprzem. Grzankę smarujemy olejem ... obsypujmey : czosnkiem granulowanym i solą.
Całośc wstawiamy do piekarnika i pieczemy do momentu aż jajko się zetnie .( w temp.180 stopni ) Po upieczeniu obsypujemy zieloną cebulką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat