Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Avgolemono

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1,5 l
makaron 1/2 szklanki
jajko 3
sok z cytryny 1 duża
sól i pieprz

Porada

Użyłem drobnego makaronu w kształcie ryżu

Przepis i sposób przygotowania na: Avgolemono

Bulion zagotowałem i wsypałem makaron. Jajka ubiłem ,gdy się spieniły dodałem sok z cytryny i łyżkę zimnej wody. Nie przerywając ubijania ,wlałem do jajek chochelkę gorącego bulionu ,po chwili następną. Gdy makaron zrobił się miękki ,zdjąłem garnek z ognia. Po 2 min. do bulionu wlałem jajka ,cały czas energicznie mieszając. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ggosienka68 03.10.2014 09:47
Nigdy nie jadłam :( pora nadrobić zaległości :)
Kasia35 03.10.2014 09:25
ciekawa jestem jak smakuje taka zupa - wypróbuję
DorotaZ 02.10.2014 18:18
Muszę wypróbować:)
luna76 02.10.2014 16:49
interesujący przepis
Papryczka 02.10.2014 16:40
ciekawa zupa
Christopher 02.10.2014 15:04
Avgolemono,to tradycyjna grecka zupa cytrynowa, bardzo smaczna. Ja dodaję kawałki kurczaka i ...Jest bardziej urozmaicona, mój przepis na DS.
Ola1young 02.10.2014 14:45
ciekawa zupa i nazwa
Helena63 02.10.2014 14:44
nazwa świetna.ciekawe jaki smak ma taki obiad
Noruas 02.10.2014 11:54
oryginalna zupka, a jaka nazwa
IZABELA29 02.10.2014 11:25
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak