Aroniówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • aronia

    1 kg
  • cukier

    1/2 kg
  • spirytus

    1 1/2 l
  • imbir

    1 mały kawałek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce aronii umyć, dodać cukier i przyprawy. Zalać spirytusem. Przechowywać w ciepłym miejscu ok. 2 tygodnie. Po tym czasie przefiltrować i przelać do butelek.
Powinna dojrzewać co najmniej przez 5 miesięcy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
lilify 17.05.2012 10:19
robię trochę inną
Urszula5 04.04.2012 20:54
Bardzo dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat