Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aroniówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 1 kg
spirytus 500 ml
cukier 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Aroniówka

Aronię przebrać i dokładnie wypłukać. Wrzucić do garnka, wlać 1/2 litra wody, dodać kilka goździków i otartą skórkę z wymytej i wyparzonej cytryny. Zagotować, a następnie ostudzić. Przecedzić i dodać spirytus. Przelać do butelek i odstawić przynajmniej na 4 tygodnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 28.02.2014 15:17
pyszna naleweczka
Jansko 25.02.2014 12:20
super smakuje
Halina7 13.01.2014 15:33
chętnie bym skosztowała
okrysia 05.01.2014 08:18
SMACZNE TO!
Skoter 03.01.2014 13:50
piłam, bardzo smaczna
matesko 02.01.2014 12:58
smaczna naleweczka
pawel123 02.01.2014 09:58
mmmm pysznie wygląda :)
krystyna330 02.01.2014 09:47
mmmm pysznie wygląda :)
Romanowka 02.01.2014 09:20
Bardzo lubię nalewkę aroniową!
dodi 02.01.2014 09:15
pyszna nalewka
Magula 02.01.2014 09:00
Jeszcze nigdy nie piłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak